top of page

Eplekaketid

Epler fra egen hage eller butikk? Det er tid for deilige, saftige, hjemmebakte eplekaker med krem eller iskrem til!

Saftig eplekake med krem.
Saftig eplekake med krem.

Eplekake er en av høstens aller beste favoritter. Her får dere oppskriften på en saftig og deilig eplekake, som blir aller best om du bruker syrlige norske epler. Server gjerne med is, eller en god klatt krem eller gresk yoghurt, for en magrere variant. Så er det bare å nyte!


Ingredienser

(12 porsjoner)

4-5 stk. syrlige epler

saft av 0,5 stk. sitron

150 g mykt smør

200 g sukker

4 stk. egg

250 g hvetemel

1,5 ts bakepulver

1,5 ts vaniljesukker

0,5 ss malt kanel

1 ss sukker

50 g mandler

Slik gjør du

1. Skrell epler om nødvendig (epler med tynt skall kan godt beholde skallet), del dem i to, fjern kjernehuset og skjær i skiver. Legg skivene i en bolle og press over sitronsaft.


2. Pisk smør og sukker hvitt. Tilsett ett og ett egg og visp det godt sammen.


3. Bland hvetemel, vaniljesukker og bakepulver. Ha litt og litt i smørkremen på lav hastighet.


4. Fyll røren i en smurt springform (ca. 22 cm) med bakepapir i bunnen. Bruk en slikkepott til å jevne ut overflaten.


5. Stikk epleskivene ned i røren i et fint mønster.


6. Dryss over sukker, kanel og hakkede mandler.


7. Sett kaken nederst i ovnen på 190 °C og stek den i ca. 40 minutter. Test med en trepinne om den er gjennomstekt. Avkjøl kaken på rist.


Kilde: Matprat.no



Comments


bottom of page