Eplekaketid
- Live Lepperød
- Sep 1
- 1 min read
Epler fra egen hage eller butikk? Det er tid for deilige, saftige, hjemmebakte eplekaker med krem eller iskrem til!

Eplekake er en av høstens aller beste favoritter. Her får dere oppskriften på en saftig og deilig eplekake, som blir aller best om du bruker syrlige norske epler. Server gjerne med is, eller en god klatt krem eller gresk yoghurt, for en magrere variant. Så er det bare å nyte!
Ingredienser
(12 porsjoner)
4-5 stk. syrlige epler
saft av 0,5 stk. sitron
150 g mykt smør
200 g sukker
4 stk. egg
250 g hvetemel
1,5 ts bakepulver
1,5 ts vaniljesukker
0,5 ss malt kanel
1 ss sukker
50 g mandler
Slik gjør du
1. Skrell epler om nødvendig (epler med tynt skall kan godt beholde skallet), del dem i to, fjern kjernehuset og skjær i skiver. Legg skivene i en bolle og press over sitronsaft.
2. Pisk smør og sukker hvitt. Tilsett ett og ett egg og visp det godt sammen.
3. Bland hvetemel, vaniljesukker og bakepulver. Ha litt og litt i smørkremen på lav hastighet.
4. Fyll røren i en smurt springform (ca. 22 cm) med bakepapir i bunnen. Bruk en slikkepott til å jevne ut overflaten.
5. Stikk epleskivene ned i røren i et fint mønster.
6. Dryss over sukker, kanel og hakkede mandler.
7. Sett kaken nederst i ovnen på 190 °C og stek den i ca. 40 minutter. Test med en trepinne om den er gjennomstekt. Avkjøl kaken på rist.
Kilde: Matprat.no





Comments