Guro Fossnes fra Ringshaug elsker tradisjonsmat og er en fremragende baker og kokk på hobbybasis. Her byr hun på to typiske oppskrifter fra barndommens påskefeiringer. Det er bare teste og nyte!

Guros påskeappelsiner
200 g kokt langkornet ris (ca. 1,5 dl ukokt ris)
4 appelsiner
3 dl kremfløte
2 ss sukker og 1 ts vaniljesukker
Kok risen. Hul ut appelsinene og skjær kjøttet i biter.
Pisk krem, smak til med vaniljesukker og sukker.
Vend inn ris og appelsinkjøtt i kremen og fyll i appelsinene.
Pynt med hakkede, ristede mandler, sjokolade, pistasjnøtter
eller lignende. Sett topplokket på appelsinen og servér!

Påskekrydderkake
150 g smør
7, 5 dl kefir
5 dl sukker
3 ts kanel, 3 ts nellik, 1/2 ts ingefær
1 ss natron
9 - 10 dl hvetemel
4 – 5 ss tyttebærsyltetøy
Sett ovnen på 180 grader. Kle en langpanne med bakepapir. Smelt
smøret i en stor kjele. Ha i kefir, sukker og vend inn alt det tørre. Rør
inn tyttebær til slutt. Stekes ca 35-40 min. Sjekk fastheten med hånd
eller bruk kakestikker. Kaken holder seg godt i kjøleskapet og kan fint fryses.
Super turmat!
Gul ostekrem
300 gr Philadelphia smøreost naturell
2 dl melis
75 gr smør
Litt vanlijesukker og sitron
Pisk sammen romtemperert smør, smøreost og melis. Smak til med vanliljesukker og sitron for å balansere det søte. Farg med gul konditorfarge og pynt med revet mørk sjokolade eller påskemarsipan.
God påske!

Guro ved kjøkkenbenken!
Comments